Lactobacillus Rhamnosus

Lactobacilii sunt bacteriile care constituie baza florei vaginale [in proportie de 90%], ei fiind responsabili de pastrarea unui mediu vaginal normal acid cu pH <4,5. Acest mediu vaginal acid reprezinta unul dintre armele cu care se apara mediul vaginal de diverse infectii cu bacterii patogene sau cu ciuperci.

Candida Albicans nu poate prolifera si nu poate supravietui intr-un mediu acid, asa cum este in mod normal mediul vaginal sanatos.
Lactobacillus, a fost identificat initial in 1894 de catre fizicianul german A. Doderlein (Doderlein, 1894), fiind bacteria predominanta a microflorei vaginale normale a femeilor de varsta reproductiva.
Care este legatrura intre un mediu vaginal acid si Lactobacilii categorie din care face parte si Lactobacillus Rhamnosus? Simplu. Lactobacillus Rhamnosus face parte din categoria bacteriilor lactice. Bacteriile din aceasta categoarie secreta acid lactic in mediul in care traiesc. Un numar suficient de mare de bacterii lactice prezent in mediul vaginal vor secreta o cantitate suficient de mare de acid lactic pentru a mentine sau restaura daca este cazul, aciditate normala specifica mediului vaginal.

Diagrama modului de actiune a produsele probiotice, care contin Lactobacillus Rhamnosus, cu administrare intravaginala.

Lactobacili

Un alt motiv pentru care Lactobacillus Rhamnosus se recomanda pentru tratamentul si preventia infectiei cu Candida Albicans este faptul ca acest lactobacil secreta pe langa acid lactic si peroxid de hydrogen (substanta care este toxica pentru bacteriile anaerobe).

Femeile colonizate cu lactobacili producatori acid lactic si peroxid de hidrogen au sanse reduse de infectie vaginala, HIV si gonoree (Martin et al, 1999), respectiv vaginoza bacteriana (Hawes et al, 1996).
Studiile au aratat ca tulpinile selectate de Lactobacillus Rhamnosus GR-1 si Lactobacillus Fementum B-54 sau RC-14 inserate in vagin pot coloniza si intra in competitie cu agentii uropatogeni ducand la reducerea riscului de infectii urinare (Reid et al, 1994).
Studiile au determinat ca ingestia orala de Lactobacillus Rhamnosus duce la popularea vaginala prin colonizare si ascensiune. Rezultatele arata ca doua tulpini au fost recuperate din vagin intr-o saptamana dupa ingestia de probiotic oral (Reid et al, 2001). Un trial randomizat placebo-controlat pe 64 de femei carora li s-a administrat capsule orale de Lactonacilus Rhmanosus si RC-14 pentru 60 zile nu a aratat efecte secundare.
Terapia a dus la o imbuntatire semnificativa a microflorei vaginale in sensul de crestere a numarului de lactobacili si de scaderea a numarului de patogenilor. Acest lucru s-a datorat tulpinilor de lactobacili ce au ascensionat de la nivelul zonei rectale catre cea vaginala. Lactobacilii, supravietuiesc in conditiile unui pH scazut si sarurilor biliare din stomac, pasajului intestinal si reusesc sa ascensioneze spre vagin unde restabulesc normalitatea florei vaginale.
Se profileaza o alternativa valoroasa pentru profilaxia antibiotica si tratamentului infectiilor. Prin prezenta tulpinilor selectate de lactobacili administrati oral sau intravaginal, microflora vaginala poate fi refacuta, putand astfel reduce riscul de vaginoza bacteriana, vaginita si infectii urinare.

Lactobacillus Rhamnosus o bacterie de baza a florei vaginale !

comanda gyniel online Puteti comanda ONLINE prin partenerii nostri autorizati " SANAFARM "
tratamentul pentru o saptamana la numai 23 lei
sau pentru doua saptamani la numai 37 lei





Candida

Lactobacillus         Rhamnosus

Lactobacilii sunt bacteriile care constituie baza florei vaginale [in proportie de 90%], ei fiind responsabili de pastrarea unui mediu vaginal normal acid cu pH <4,5. Acest mediu vaginal acid reprezinta unul dintre armele cu care se apara mediul vaginal de diverse infectii cu bacterii patogene sau cu ciuperci.

Candida - Blog articole si informatii in domeniu Candida - Blog articole si informatii in domeniu